האם מומלץ לתת לתינוקות לאכול דגים?

האם מומלץ לתת לתינוקות לאכול דגים - תמונה ראשית

פעם חשבו שתינוקות ודגם זה לא הולך ביחד. אך כיום כבר יודעים שזה בהחלט לא המצב. אין שום סיבה שלא להתחיל לתת אפילו לתינוקות לטעום דגים, כמובן ללא עצמות. נסביר בשורות הבאות מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת לתינוקות דגים, מה מומלץ ואיך להגיש להם. כמו כן נפרט מהם היתרונות החשובים שיש בהם עבור הקטנטנים. 

מאיזה גיל אפשר דגים 

דגים ובפרט דגי ים, מכילים הרבה מאוד מרכיבים מזינים. אלה נחשבים מזונות עשירים בברזל וגם יש בהם עוד רכיבים מזינים שנפרט בהמשך. תחילה, פריט מידע מעניין להורים הוא מאיזה גיל אפשר לתת לתינוקות לטעום דגים. תזונאים מסבירים שאפילו לפני שלתינוקות מלאו שישה חודשים, ניתן לחשוף אותם לאט לאט לדגים. אנו לא מדברים על כמות גדולה אלא על כמות זעומה של מחית או ממרח שמגישים בכפית. מתחילים עם פחות מחצי כפית. ראוי לציין כי פעם חשבו שבגילאים הללו עלולה להתפתח בילדים אלרגיה, אך למעשה ההפך הוא הנכון. מחקרים גילו כי דווקא אצל אותם ילדים שטעמו דג בגילאים הצעירים, שיעור האלרגיות נמוך מאוד. מכיוון שמדובר על מאכל מזין ובריא, החשיפה הזאת רצויה ביותר. 

אילו מרכיבים מזינים יש בדגים 

תזונה ממקור ימי מביאה עימה מכל טוב. למשל, זה מקור נהדר לכל מיני חומצות אמינו וחלבונים. אלה הם אבני הבניין של הגוף, הם בונים לא רק את העור אלא גם רקמות ואפילו את מערכת החיסון. כמו כן, דגים מכילים שפע של מינרלים וחומצות אומגה שלוש. בין ההשפעות החיוביות של צריכת דגים מגיל צעיר אפשר למנות את חיזוק כלי הדם, שיפור מצב הרוח, התפתחות קוגניטיבית תקינה, בריאות מערכת העצבים. מחקרים גילו סימנים לכך שלאומגה שלוש יש השפעה טובה על איזון רגשי. זה מפחית סטרס, מרגיע ויתכן שאף מפחית הפרעות קשב ובעיות ריכוז מינקות ועד גילאי הנעורים. ישנן הערכות כי תזונה מסוג זה מחזקת את מערכת החיסון, מונעת דלקות, מנקה את הדם משומנים ועוד. 

בכלל, בגילאי הילדות מאוד רצוי להציע לילדים תזונה מגוונת ככל האפשר. אין צורך לדחוק בהם לאכול דגים מדי יום ויום. צריך להציע להם מנות המכילות דג, מעת לעת. אגב, דוגמה אישית מאוד עוזרת. ילדים קטנים שרואים כי ההורים אוכלים דגים בקביעות, מתרגלים גם הם ואף נהנים מכך. אפשר להתחיל עם דגים נטולי עצמות כמו טונה מקופסא או נתחים נקיים אחרים. 

איך להגיש דגים לתינוקות 

רצוי לתת לתינוקות דגים שנחשבים לעשירים בחומצות שומן אומגה שלוש. מגיל חצי שנה כבר ניתן לאכול דגים (ללא עצמות). לשם כך יש לבדוק את הדג ומאוד נוח לטחון לקציצות. שפע של אומגה שלוש יש בטונה, סרדינים, מקרל, סלמון. פילה נחשב גם הוא למתאים שכן הוא נקי וללא עצמות. 

שתפו פוסט זה
ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים
הרגלים בריאים: מדריך לפעילות גופנית לילדים

בעולם המהיר של ימינו, שבו מסכים לעתים קרובות שולטים בזמן הפנאי, אי אפשר להפריז בחשיבות של פעילות גופנית, במיוחד עבור ילדים. פעילות גופנית היא לא רק אמצעי למניעת השמנת יתר ומחלות הקשורות בה; היא אבן יסוד לצמיחה והתפתחות בריאות, המשפיעה על ההתקדמות הגופנית, הנפשית, המוטורית, הקוגניטיבית והחברתית. משרד הבריאות בישראל מדגיש את החשיבות של פעילות אירובית יומית לילדים, ומדגיש את יתרונותיה הרבים. עם זאת, עידוד ילדים לאמץ פעילות גופנית בשגרת יומם יכול להיות מאתגר עבור הורים ומחנכים כאחד. מאמר זה נועד לספק מדריך מקיף כיצד לדרבן ילדים להיות פעילים, תוך הצעת טיפים מעשיים, דוגמאות לפעילויות מרתקות ואסטרטגיות להתגבר על מכשולים נפוצים. אימוץ פעילות גופנית מגיל צעיר מניח את היסודות לבריאות ולרווחה לכל החיים.

בלוג
מדרסים – לא רק לכאבי רגליים: כל היתרונות שלא ידעתם עליהם

דמיינו בעל ברית נסתר ששוכן בשקט בנעליכם, עובד ללא לאות כדי להחדיר נוחות לכל צעד שאתם עושים; גיבור אלמוני שיתרונותיו חורגים הרבה מעבר לתחומי הרתעת הכאב גרידא. מדרסים לנעליים, אותם מדרסים דיסקרטיים שלעתים קרובות מתעלמים מהם, הם אכן תחנות כוח של בריאות פודיאטרית, ומספקים תרופת פלא לא רק לכפות הרגליים אלא לרווחת הגוף כולו.